یک عضو شورای شهر اراک میگوید مرگ و میر ناشی از کُرونا تا جایی پیش رفته که آرامستان اراک جایی برای دفن مردگان ندارد و مسئولان این آرامستان در پیادهرو قبرستان مردگان را دفن میکنند.

طوفان محمدی عضو شورای شهر اراک امروز چهارشنبه ۲۱ آبانماه از وضعیت هولناک مرگ و میر در این استان پرده برداشته و گفته است که «تعداد بالای فوتیهای بیماری کُرونا سبب شده تا ظرفیت آرامستان اراک تکمیل شود و دیگر جایی برای دفن فوتیها باقی نماند.»
بر اساس این گزارش، روزانه بین ٣٠ تا ۵٠ پیکر در آرامستان اراک که به صورت شبانهروز مشغول خدماترسانی به بازماندگان جانباختگان است به خاک سپرده میشوند.
آنطور که رئیس کمیسیون سلامت اراک اعلام کرده، «در حال حاضر با توجه به وخامت شرایط موجود، فوتشدگان در معابر آرامستان دفن میشوند که این امر در آیندهای بسیار نزدیک اثرات منفی خود را نشان خواهد داد.»
طبق گفتهی طوفان محمدی، برای دفن کشتهشدگان کُرونایی اراک به «٣٢ هکتار» زمین برای توسعه آرامستان نیاز است. وی خواستار تخصیص زمین به آرامستان اراک در اسرع وقت شد «چرا که دیگر کاری از دست مدیریت شهری بر نمیآید.»
طوفان محمدی با بیان اینکه مردم باید بدانند مرگ فقط برای همسایه نیست، تأکید کرد: «گواه این موضوع پُر شدن ظرفیت بیمارستانها و خستگی بیش از حد کادر درمانی است و خدا میداند اگر شرایط به همین منوال پیش رود، جامعه ما با چه سرنوشتی روبرو خواهد شد.»
بارها از استانهای دیگر از جمله تهران و قم گزارشهای هولناکی از کمبود فضا برای دفن کشتهشدگان کُرونا متأثر از آمار بالای مرگ و میر منتشر شده. امردادماه امسال روزنامه «واشنگتنپست» تصاویر ماهوارهای از گورهای دستجمعی قربانیان ویروس کُرونا در آرامستان «بهشت معصومه» قم منتشر کرد.
بر مبنای این گزارش، بخشهای زیادی از این گورها تا اکتبر ۲۰۱۹ خالی بوده ولی پس از شیوع ویروس کُرونا قبرهای تازهای نیز حفر شده است. این تصاویر شامل گورهای ۹۵ متری به اندازه یک زمین فوتبال برای دفن کشتهشدگان کُرونا و دفن گروهی حفر شدهاند.
اوایل آبانماه امسال نیز وبسایت «اسکان» در گزارشی نوشت که آرامستان «بهشت زهرا» به صورت نوبتی مردگان را غسل و مراسم مذهبی خاکسپاری برای آنان برگزار میکند. این گزارش که از سوی رئیس سازمان «بهشت زهرا» تکذیب شد، حاکی از این بود که حجم بالای مراجعهی بازماندگان برای دفن مردگانشان، باعث شده تا برای مدت زمانی پیکر جانباختگان کرونا در محلی جداگانه نگهداری شود تا نوبت خدماترسانی به آنها برسد.
سعید خال رئیس سازمان «بهشت زهرا» در یک مصاحبه تصویری با «یورونیوز» گفت که پیشتر روزانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ متوفی داشتهاند ولی در پیک سوم کُرونا این تعداد به روزانه ۳۵۰ نفر رسیده است.
او گفته که در طول این سالها بحرانهای یکی دو روزه را پشت سر گذاشتهاند ولی اکنون ۲۶۰ روز بحرانی را طی میکنند که مشخص نیست تا کی ادامه خواهد داشت.
منبع: کیهانلندن