یک گزارش تازه میگوید، رقابت بر سر ساخت ویروس کرونا جنگ اطلاعاتی به راه انداخته که گفته میشود در آن چین، روسیه و ایران در مقابل آمریکا قرار گرفته و سعی دارند از شرکتهای فناوری زیستی و دانشگاهها اطلاعات بدزدند.

به نوشته نشریه نیویورکتایمز، هکرهای اطلاعاتی چین تلاش کردند اطلاعات دانشگاه کارولینای شمالی و دیگر دانشکدههایی را که بر تحقیقات کووید-۱۹ متمرکز شدهاند سرقت کنند، چون تدابیر حفاظت دادههای آنها کمتر از شرکتهای داروسازی است.
دو منبع مطلع از این موضوع گفتند که FBI طی هفتههای اخیر به مقامات دانشگاه کارولینای شمالی در مورد تلاش برای هک هشدار دادهاست.
آنها گفتند: هکرهای چینی سعی کردند به شبکههای رایانه ای گروه اپیدمیولوژی آن دانشگاه نفوذ کنند، اما قادر به این کار نبودند.
از سوی دیگر، برخی از کارشناسان هشدار میدهند که اطلاعات چین در ایالات متحده و جاهای دیگر سعی در جمعآوری اطلاعات از خود محققان داشتهاست.
آنها تأکید میکنند که ممکن است سعی شود از مشارکتهای تحقیقاتی بین دانشگاههای آمریکا و موسسات چین بهرهمند شود.
یک آژانس نظارت الکترونیک بریتانیایی دریافته که هکرهای روس هم تلاش کردند اطلاعات واکسن را از دانشگاههای و آژانسهای آمریکایی در کانادا و بریتانیا سرقت کنند.
این گزارش همچنین نشان داد که ایران اقدامات خود را برای سرقت تحقیقات واکسن بهطور قابل توجهی افزایش دادهاست و تأکید کرد که تهدیدهای فزاینده آن ایالات متحده را مجبور کردهاست تا اقدامات پیگیری خود را افزایش دهد.
از سه شرکت دارویی آمریکایی «گیلید ساینس»، «نوواواکس» و «مدرنا» بهطور خاص، به عنوان شرکتهایی که هدف قرار گرفتهاند یاد شدهاست.
با این وجود، به نوشته دیلی میل، مقامات میگویند که تا کنون هیچ شرکت یا دانشگاهی هیچ گونه سرقت اطلاعات و شناسایی هکرها را اعلام نکردهاست.
اما به گفته یکی از مقامات دولت آمریکا، برخی از تلاشهای هکری برای نفوذ به شبکههای رایانهای موفق بودهاست.
مقامهای اطلاعاتی میگویند که هکرهای چینی و روسی هر روز نقطه ضعفها را میسنجند.
این افزایش فعالیت موجب شده تلاشهای آمریکا برای ردیابی جاسوسی افزایش یابد.
منبع: الشرق الاوسط